Biografie

Op zesjarige leeftijd begon Thijs zijn muzikale loopbaan op cornet bij het Leger des Heils. Vanaf zijn negende volgde hij cornetlessen via de muziekschool in Deventer. Drie jaar later behaalde hij zijn D diploma.
Toen Thijs dertien jaar was werd hij toegelaten tot de jeugdklas van het conservatorium, waar hij in 1995 zijn voltijd studie klassiek trompet startte. In 1999 studeerde hij af voor zijn Bachelor (Bmus) opleiding. Susan van Opstal was al die jaren Thijs’ zijn docent. Thijs werd toegelaten tot de Messiaen Academie en vervolgde zijn opleiding bij trompettist Jos Verspagen. In 2001 studeerde hij af voor de Masteropleiding (Mmus), met specialisatie 20e eeuwse/hedendaagse muziek.

thijs-musch

Tijdens zijn trompetstudie aan het conservatorium ontstond tevens interesse voor het dirigeren. Om die reden besloot Thijs om tijdens zijn trompet opleiding, in 1996, toelatingsexamen te doen voor het hoofdvak HaFaBra-directie en werd aangenomen op de vakopleiding. Hij kreeg les van Dirk Annema, Gert Jansen en Tijmen Botma en studeerde in 2000 af voor zijn Bachelor diploma.

Vanaf die tijd is Thijs als dirigent zeer actief geweest bij prachtige orkesten, onder andere de ‘Amsterdam Staff Band’, ‘Concordia’ Oldebroek en ‘Harmonie Orkest Brummen’. In 2006 begon het weer te kriebelen en wilde Thijs zich verder specialiseren in het dirigentschap. In 2007 deed hij toelatingsexamen en werd aangenomen voor de Masteropleiding HaFaBra-directie bij Hennie Ramaekers. Thijs studeerde in 2009 cum laude af voor deze studie. Thijs dirigeerde tijdens zijn eindexamen het prachtige orkest ‘Wilhelmina’ Glanerbrug in de ‘grote zaal’ van het muziekcentrum; het huidige ‘Wilminktheater’ in Enschede.

Naast zijn drukke werkzaamheden als dirigent, was Thijs werkzaam als freelance trompettist bij onder andere ‘Rotterdams Philharmonisch Orkest’, ‘Holland Symfonia’, de ‘Johan Willem Friso Kapel’. In 2003 werd Thijs bugelist van het Fanfarekorps Koninlijke Landmacht Bereden Wapens, waar hij tot 2012 de concertmeester was.

Sinds 2013 is Thijs als trompettist verbonden bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Assen en is hij dirigent van drie blaasorkesten; ‘Euphonia’ Wilsum, ‘Excelsior’ Twello en harmonie ‘Caecilia’ uit Veenendaal.